Lihtne ja maitsev hapukoorekattega õunapirukas.

Põhi:

  • 100 g nisujahu
  • 100 g kaerahelbeid
  • 80 g pehmet võid
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 sl hapukoort
  • 4 sl suhkrut

Kate:

  • 250 g hapukoort
  • 4 sl suhkrut
  • 1 tl kaneeli
  • 1 muna
  • 5 dl õunatükke

Sega põhja jaoks vaja minevad ained segamini. Vormi palliks, rulli pisut õhemaks ja vooderda sellega 24 cm läbimõõduga koogivorm.  Aseta pooleks tunniks külmkappi ja eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus ca 12 min.

Koori ja tükelda õunad. Sega suhkur, kaneel, hapukoor ja muna omavahel. Kalla eelküpsetatud põhja peale õunad, vala peale hapukoore segu ja küpseta 175-kraadises ahjus veel 30-35 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)