Klassikasse kuuluv porgandikook vürtside, pähklite ja toorjuustukattega.

  • 200 g võid
  • 200 g suhkrut
  • 4 muna
  • 150 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 100 g jahvatatud mandleid
  • 100 g hakitud kreeka pähkleid
  • 1/2 tl jahvatatud ingverit
  • näpuotsaga jahvatatud muskaati
  • 1 tl kaneeli
  • 1 apelsini mahl ja koor
  • pisut soola
  • 300 g porgandit

Kate:

  • sidrunimahla
  • tuhksuhkrut
  • 100 g toorjuustu
  • 100 g paksu kohupiimapastat

Vahusta pehme või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval toasoojad munakollased. Sega kuivained omavahel, riivi porgandid. Pese apelsin harjaga puhtaks, riivi koor ja pressi välja mahl. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Sega kõik kokku ja kalla tainas võiga määritud ning jahuga üle puistatud 24 cm läbimõõduga koogivormi.

Küpseta 180-kraadises ahjus ca 50 minutit või kuni kook on küpsenud (kontrolli keskele torgatud puust tikuga). Lase koogil vormis pisut seista, siis kalla restile jahtuma.

Sega katteained omavahel, lisa tuhksuhkrut vastavalt soovile. Määri kreem jahtunud koogile.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)