Pehme ja mahlane mustikakook. Klassikaline suvine marjapirukas, mis maitseb eriti hea kui mustikaid on palju.
Koogipõhi:
- 4 dl nisujahu
- 175 g võid
- 1 muna
- paar spl suhkrut
- 50 g mandlilaastusid
- vanillisuhkrut
Täidis:
- 2 dl mustikaid
- 3 muna
- 2 dl hapukoort
- 1 dl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
Koogipõhjaks sega külmad võitükid suhkru, jahu ja mandlilaastudega, lisa muna ja sõtku mass elastseks tainaks. Äärista sellega lahtise, 24 cm-se koogivormi põhi ja servad ning pane see külmkappi umbes pooleks tunniks.
Eelküpseta koogipõhja 200-kraadises ahjus ca 12 minutit.
Kalla mustikad koogipõhjale ja vala peale eelnevalt läbi segatud muna-hapukoore-suhkru segu. Küpseta 175-kraadises ahjus ca 30 minutit, kuniks kook on pealt pruun. Ahjust välja võttes lase koogil enne sööma asumist toatemperatuurini taheneda.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Renna
Jube kena oleks, kui valmistamises oleks ka välja toodud kõik vajaminevad ained. Hetkel tegin valmistamise järgi põhja valmis ja, voilaa, suhkurt ei pannudki :/
Eva@Perenaine
Renna, suur tänu ära märkmast ja suured vabandused, et meiepoolse hooletusvea tõttu Sul nii läks! Viga on nüüd parandatud.
Pirts
Väga maitsev ☺️☺️
Raili
Olen aastaid seda kooki teinud, tuleb maitsev ja meeldib kõigile. Hea retsept!