Klassikaline supp hapukapsast. Sarnast suppi võid teha ka värske kapsaga.
- 200 g veise hakkliha
- 2 suuremat sibulat
- 2-3 küüslauguküünt
- 2 sl õli
- 500 g hapukapsast
- 400 g peeti
- 3 porgandit
- 4 kartulit
- 4 sl tomatikastet
- 5 tl Herbamare puljongipulbrit
- 3 tl suhkrut
- 2 loorberilehte, 3 vürtspipratera, 6 pipratera
- 2 l vett
Kõigepealt pruunista õlis hakkliha, lisa hakitud sibul ja küüslauk ja hauta pisut. Lisa vesi, hapukapsad ja lase keeda umbes 10 minutit. Samal ajal tükelda peet ja porgand.
Kalla peedid-porgandid hulka, lisa maitseained, tomatikaste ja puljong. Umbes 5 minuti pärast kalla potti kartulikuubikud. Seejärel keeda suppi vaiksel tulel, kuni köögiviljad on pehmed. Serveeri hapukoorega.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Kalmer
Sama retsept sobib ka värske kapsaga, väga maitsev, nämma!!!