supid / taimetoidud / 04/09/2014

Grillitud lillkapsa supp

Lillkapsasupp eelnevalt ahjus grillitud kööviljaga maitseb pisut karamelliselt. Kogused neljale sööjale.

  • 1 lillkapsas (keskmisest pisut suurem)
  • 4-5 spl oliivõli
  • 1 tl muskaatpähklit
  • 2 spl soolahelbeid
  • 1 liiter köögiviljapuljongit
  • röstitud saia kuubikuid
  • parmesani vms kõva laabijuustu
  • tüümiani

Tükelda lillkapsas, aseta ahjuplaadile, piserda üle oliivõliga ja raputa peale muskaatpähklit ja soolahelbeid. Küpseta 200-kraadises ahjus 35-45 minutit, kuniks lillkapsa õisikud on kergelt pruunikad. Võta ahjust ja jahuta.

Pane grillitud lillkapsas ja köögiviljapuljong potti ja püreesta (lisa vajadusel veel vedelikku). Maitsesta vajadusel veel soolaga. Kuumuta keemiseni ja jäta hauduma.

Serveeri juustulaastude, saiakuubikute ja tüümianiaga.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine retsept
Brokoli püreesupp
Järgmine retsept
Hapukapsaborš
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Brokoli püreesupp

Lihtsasti valmiv püreesupp, milles võid kasutada ka külmutatud brokoli õisikuid. Kogused kahele.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.