Lillkapsasupp eelnevalt ahjus grillitud kööviljaga maitseb pisut karamelliselt. Kogused neljale sööjale.

  • 1 lillkapsas (keskmisest pisut suurem)
  • 4-5 spl oliivõli
  • 1 tl muskaatpähklit
  • 2 spl soolahelbeid
  • 1 liiter köögiviljapuljongit
  • röstitud saia kuubikuid
  • parmesani vms kõva laabijuustu
  • tüümiani

Tükelda lillkapsas, aseta ahjuplaadile, piserda üle oliivõliga ja raputa peale muskaatpähklit ja soolahelbeid. Küpseta 200-kraadises ahjus 35-45 minutit, kuniks lillkapsa õisikud on kergelt pruunikad. Võta ahjust ja jahuta.

Pane grillitud lillkapsas ja köögiviljapuljong potti ja püreesta (lisa vajadusel veel vedelikku). Maitsesta vajadusel veel soolaga. Kuumuta keemiseni ja jäta hauduma.

Serveeri juustulaastude, saiakuubikute ja tüümianiaga.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)