Möödunud laupäeval korraldas kohvik-pood NOP Tallinnas, Kadriorus, oma hoovis iga-aastase sügisese gurmeeturu. Mõningaid noppeid, mis meie kaamerasilma ette jäid alljärgnevalt.

NOP ise oli turu tarbeks küpsetanud-valmistanud mitmeid põnevaid tooteid – näiteks nagu need peedi-bataadi korvikesed (kollast värvi korvikestes oli peet alumiseks kihiks).

Jõgevamaalt olid kohal kaks toredat tütarlast, kes tõid lagedale saadused oma n-ö virtuaalsest aiast. Virtual Garden nimeline ettevõtmine töötab nii, et köögivilja sooviv inimene tellib omale näiteks kaks peenart porgandit ning Jõgevamaa talunikud kasvatavad need teile valmis ja toimetavad kohale.

Kondiiter.ee oli esindatud mitmete ameerika-päraste ja teiste küpsetistega.

End Eesti esimeseks ökojäätiseks nimetav La Muu tutvustas oma tulevast tootevalikut (fotol mango- ja mustikajäätis). Noormeeste otsingud ökomangode leidmiseks veel kestavad,  kuid kohapeal paistis, et degusteerijatele passis hästi ka n-ö tavalistest mangodest tehtav jäätis.

Otepää lähedalt oli õunakoormaga kohale tulnud Orava talu.

Orava talu noorperenaine pakkus mekkimiseks kohapeal pressitud õunamahla, mis nägi välja täpselt nii roosa! Selle mahla pressimiseks kasutati spetsiaalseid punaseid õunu (mis ei ole paradiisiõunad), mis valmivad peremehe enda poolt Norrast toodud õunapuudel. Mahl maitses tavalise õunamahlaga võrreldes pisut mõrkjam ja kootavam, tõeliselt värske suutäis!

Meie ise ehk Perenaise Pagariäri küpsetas seekord spinatipirukaid (fotol) ja kukeseenepirukaid, mõlemad Kalamatsi toorjuustuga.

Lisaks magusast toorjuustukoogikesi martsipaniga (fotol), šokolaadikoogikesi ning…

…vanillikreemiga korvikesi.

Kohtumiseni järgmisel NOPi sügisesel gurmeeturul, tänu ja jaksu edaspidiseks hakkajatele korraldajatele!