Küsimused – vaata eelmist postitust!

1) Briti pubitoidu tänapäeva klassikaks võib (J.Ramsdeni hinnangul) nimetada neid kõiki: fish and chipscottage pie ja kana tikka masala (muide, karri olla tänapäeval lausa brittide lemmikroaks).

2) Walesi pubides tuntud roog “Welsh rabbit” (Uelsi jänes) ei sisalda küülikut ega liha, vaid sisaldab juustu! Tegemist on ahjus röstitud saiaga, mille peale küpetatakse rohkelt juustu, aga ka võid-nisujahu-piima-sinepit sisaldav kaste.

3) Korni pirukaid valmistasid naised oma kaevandustes töötavatele meestele kaasavõtmiseks – need olid täpselt sobiva kujuga, et taskusse pista. Mõnikord oli poolel pirukal täidiseks liha, teisel pool aga puuviljad, nii et ühest pirukast sai terve eine.

4) Liha ja neeru pirukasse pandi 19. sajandil austreid – tollal maksid need vähe ja olid seega suurepäraseks pirukatäidiseks.

5) Inglise hommikusöögi koostisained on (J.Ramsdeni raamatu järgi): kvaliteetne sealiha-toorvorst, külmsuitsupeekon, muna, sai, võid saiale määrimiseks, tomat, seened. Fotolt paistavad ka oad tomatikastmes!

Loosi tahtel (kasutasime Randomizer.com-i pakutud numbrit) võitis raamatu “Head Briti pubiroad” Helen S.! Võtame Sinuga meilitsi ühendust.