Mõnus vaheldus tavapärasele leivale-saiale: see küpsetis on ainult natuke magus, tänu datlitele. Sobib väga hästi söömiseks toorjuustu või ka viilujuustuga.
- 200 g datleid (ilma kivita)
- 1,5 dl õli
- 1 dl vett
- 2 muna
- 200 g nisujahu
- 30 g speltajahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 75 g sarapuupähkleid
- 100 g riivjuustu
Pane datlid kaussi, kalla peale õli ning 1 dl keevat vett. Lase ca 20 minutit seista ja püreesta (jäta ka pisut tükke sisse). Lisa juurde munad, seejärel nisu- ja speltajahu, küpsetuspulber, hakitud sarapuu pähklid ja riivjuust. Sega võimalikult lühidalt.
Määri keeksivorm võiga ja raputa üle riivsaiaga. Kalla tainas vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus ca 45 minutit.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)