Spargli ahjuomlett peekoniga

Ahjus valmiv peekoni ja spargliga kevadine toitev munaroog.

  • 6 muna
  • 1 dl 10%-list kohvikoort
  • 9 õhukest (toorsuitsu)peekoni lõiku
  • 12 sparglivart
  • soola ja musta pipart

Klopi munad lahti, sega koorega ning maitsesta soolaga.

Prae peekon pannil krõbedaks ja aseta köögipaberile nõrguma. Vala pannilt praadimisel välja sulanud rasv, jättes alles ca 1 supilusika jagu.

Pese sparglid. Murra sparglitelt puitunud varreosa ja viska need ära. Samuti lõika sparglitelt tipmine osa ning tõsta need peekoni juurde ootele. Sparglite varreosa lõika ca poole sentimeetri paksusteks viiludeks ja lisa need muna-kooresegule.

Võta ahjus küpsetamiseks sobilik pann ning kalla muna-spargli segu pannile. Aseta selle peale ühtlaselt spargli tipud ja peekon. Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni muna on hüübinud ja kuldne. Jahvata peale pipart ja serveeri mõne värske kevadise salatiga.

Retsept: Siit nurgast ja sealt nurgast, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Nõgesekringlikesed
Järgmine postitus
Läätsekotletid
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Nõgesekringlikesed

Toitvad mini-kringlid (4 tk), mille täidises on kasutatud ka nõgest.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.