Brüleekreem, see magustoiduklassik prantsuse köögist on saavutanud väga paljude maiasmokkade poolehoiu terves maailmas. Alljärgnev versioon on selline, nagu prantslased seda ise klassikaliselt teevad. Kogused 8-le magustoidule.

  • 2 vanillikauna
  • 6 munakollast
  • 120 g suhkrut
  • 600 g 35% koort
  • 12 lavendliõisikut
  • kõrvetamiseks suhkrut
 

Päev 1

Sega munakollased ja suhkur. Lõika vanillikaunad pika terava noaga pikuti pooleks ning kraabi välja võimalikult palju seemneid. Lisa munakollaste-suhkru segu sisse ja sega kuniks suhkur on lahustunud. Lisa järk-järgult juurde koor, vahepeal segades.

Kata nõu kilega ning tõsta üleööks (või 12 tunniks) külmkappi.

Päev 2

Sega läbi külmkapist võetud taigen ning jaga kuue magustoidu vormi vahel. Puista igasse vormi ka kaks lavendliõisikut.

Aseta vormid suuremasse ahjuvormi või sügavamale ahjuplaadile. Täida ahjuvorm veega nii, et magustoidukausid oleksid umbes poole ulatuses vee sees. Tõsta kõik ahju ning küpseta eelkuumutatud 100-kraadises ahjus 1 tund. Magustoidu küpsust saad kontrollida nii, et raputad vormi kergelt – magustoit peab olema üleni küpsenud. Kui magustoit on keskelt veel vedel, jätka küpsetamist (täpne küpsemise aeg sõltub vormide suurusest).

Võta ahjust ja jahuta täielikult. Hoia mõned tunnid enne serveerimist jahedas (külmkapis). Raputa peale peenemat suhkrut ning kõrveta leeklambiga peale karamellkate. Serveeri kohe.

Retsept: Sébastien Boudet, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)