Lihtsalt ja kiirelt valmiv sai.

  • 500 g nisujahu
  • 4,5 dl vett
  • 1,5 tl soola
  • 2 tl kuivpärmi
  • 1 spl oliiviõli

 

Sega kausis jahu, sool ja pärm, lisa toasoe vesi ja sega ühtlaseks. Tainas on üsna märg. Töötle taigent ca 5 minutit kätega nii, et tõstad seda üles ja lased sellel alla kukkuda.

Silu taigen õliga pealt ühtlaseks, kata kauss kile ja rätikuga ning jäta sooja kohta tunniks ajaks kerkima.

Kui taigen on kerkinud kahekordseks, kummuta see jahusele pinnale ja tee sellest käte abiga ristküliku suurune õhem tükk. Jaga see mõtteliselt kolmeks ja voldi ärikirja kombel kokku (1/3 ülalt keskmisele osale ning selle peale alumine 1/3). Aseta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus ca 35-40 minutit.

Karulaugu pesto retsepti vt siit

Retsept: Eva Pärtel, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Perunarieskat e. Soome kartulileivad
0 Kommentaari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Perunarieskat e. Soome kartulileivad

Lihtsasti valmivad maitsvad lameleivad kartulist, mida võid süüa niisama või leiva-saia asemel. Sellest kogusest saad 6 leivakest.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.