Kasuta selle piruka tegemisel verinoori naate, mis on äsja oma ninad mulla alt välja pistnud. Kogused 24 cm-se läbimõõduga piruka valmistamiseks.

Pirukapõhi:

  • 100 g võid
  • 250 g nisujahu
  • 1 muna
  • 2-3 spl külma vett
  • 0,5 tl soola

Täidis:

  • 100 g Gouda juustu (must)
  • 2 dl värsket naati
  • 0,5 paprikat
  • 2 muna
  • 1,5 dl hapukoort
  • maitsestamiseks soola ja pipart

Sega kokku taigen – näpi külmad võitükid jahuga, lisa lahtiklopitud muna ja külm vesi. Pane 30 minutiks külmkappi. Rulli lahti 24 cm-se pirukapõhjale sobivaks ning tõsta vormi, kattes sellega põhja ja servad. Pane veel 30 minutiks külmkappi.

Vahepeal valmista ette täidis. Riivi juust ja haki paprika. Pese korralikult naadid, kalla peale keema läinud vesi, lase 2 minutit seista. Kurna ja pigista vesi välja. Haki naadid peenemaks. Sega munad hapukoorega, maitsesta soola ja pipraga.

Eelküpseta pirukapõhja 200-kraadises ahjus 10 minutit küpsetusubadega (kata pirukapõhi küpsetuspaberiga ja aseta raskust andvad oad selle peale); seejärel eemalda küpsetusoad ja küpseta veel 5 minutit, kuniks pirukapõhi on kuldpruun.

Kata eelküpsetatud pirukapõhi juustuga. Raputa ühtaselt selle peale paprika ja naat ning kalla peale muna-hapukoore segu. Küpseta 175-kraadises ahjus ca 25 minutit, kuniks täidis on hüübinud.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)