Lihtsalt ja kiirelt valmiv sai.
- 500 g nisujahu
- 4,5 dl vett
- 1,5 tl soola
- 2 tl kuivpärmi
- 1 spl oliiviõli
Sega kausis jahu, sool ja pärm, lisa toasoe vesi ja sega ühtlaseks. Tainas on üsna märg. Töötle taigent ca 5 minutit kätega nii, et tõstad seda üles ja lased sellel alla kukkuda.
Silu taigen õliga pealt ühtlaseks, kata kauss kile ja rätikuga ning jäta sooja kohta tunniks ajaks kerkima.
Kui taigen on kerkinud kahekordseks, kummuta see jahusele pinnale ja tee sellest käte abiga ristküliku suurune õhem tükk. Jaga see mõtteliselt kolmeks ja voldi ärikirja kombel kokku (1/3 ülalt keskmisele osale ning selle peale alumine 1/3). Aseta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadises ahjus ca 35-40 minutit.
Karulaugu pesto retsepti vt siit
Retsept: Eva Pärtel, foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
M.
Aitäh retsepti eest. Olen selle retsepti järgi korduvalt teinud ja õnnestub ilusti! Nüüd enam poest saia ei ostagi. See sai tuleb väga maitsev ja õhuline!