Nostalgiline õunakook, mis maitseb hea koos klaasi külma piimaga.
Põhi:
- 200 g võid
- 1 dl suhkrut
- 1 muna
- 300 g nisujahu
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- 700 g-1 kg õunu
- paar spl suhkrut olenevalt õunte hapukusest
- 1,5 tl kaneeli
- 5 muna
- 5 spl suhkrut
- 5 spl nisujahu
Põhjaks vahusta toasoe või suhkruga, lisa edasi vahustades muna. Sega juurde küpsetuspulbriga segatud jahu. Vormi ühtlane tainas, kata suurem ahjuplaat ühtlaselt tainaga.
Koori ja tükelda õunad, kuumuta pannil võis natukese suhkru ja kaneeliga, et õunaviilud pehmeneksid. Kata koogipõhi õuntega, raputa peale veel suhkrut ja kaneeli. Küpseta kooki 200-kraadises ahjus u. 10-15 minutit.
Samal ajal vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Sõelu juurde jahu, sega ettevaatlikult ühtlaseks. Vala eelküpsetatud koogile biskviit ja küpseta kooki veel 175-kraadises ahjus u. 15-20 minutit või kui biskviit on kaunilt helepruun.
Lõika kook ruutudeks, soovi korral raputa peale tuhksuhkrut.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Kristin
Proovige vahele panna õunakompotti. Väga maitsev kook tuleb.
A.
Väga hea kook tuli, et õunad koogi vahel pehmed jääksid, siis lasin nad enne ahju panemist panni pealt läbi koos võiga.
Kodune kokkaja
Mina teen kevadeti seda kooki ka rabarberiga 😉 Väga maitsev jääb, hetk tagasi valasin biskviidi peale ja pistsin ahju, nüüd ootan siin 🙂
Külalised alati kiidavad, kui hea kook. Soovitan proovida ka üleüldse marjadega, eriti hea jääb vaarikatega, aga neile ei maksa suhkurt juurde lisada 🙂
Hedi
Huvitav, kas munavalge ja kollase pidi eraldi vahustama, nii nagu biskviiditainas ikka tegema peab ?
Lilian
Kui tahad kindla peale head kooki teha ja saada hea pehme biskviitkatte, vahusta munavalged eraldi.Koos vahustades sellist taevalikku tulemust ei saa!
Ninell
Tõesti on hea kook!
Mai
Oi, see on hea suutäis. Praadisin õunad suhkrukaneeliseguga ja võiga. Ja see kook kerkis väga hästi! Väga maitsev kook sai.
Ain
Paraku nüüd täpselt retsepti koguseid jälgides küll suure plaadi mõõtu välja ei anna?! Julgelt pool kogust juurde! Muidu tuleb küll ajaleht!
Ursula Prii
Mina olen teinud taigna nii,et näpin kõik ained puruks ja siis ühtlaseks taignaks surunud.Mida annab see,kui või vahustada,mis vahe taignatel on?
Eva@Perenaine
Tuleb pisut õhulisem.
Angelika
Ainile ja Ursulale… mina teen samast kogusest suure plaadiga. Vahustan alati või ja siis suhkru ja siis muna läheb nagu vahuks ja siis sõelun jahu. Mega mõnus koostis tuleb. Ilmselton kergem ka laiali ajada plaadile. Algul tundub õhuke aga reaalselt saab just nii paks nagu vaja. A suhkruga see lugu, et põhja sisse panen 1.5dl ja õuntele raputan nii, et on ikka valge. Kaneel siis suhkru alla ja seda kaa nii, et õunad on pruunid. Pealmist biskviiti olen teinud 6,6ja6 . Ja peale tuhksuhkur kindlasti
Helen
Tegin täpselt retsepti järgi.Hommikul võtsin või juba külmkapist välja,kuid vahtu ta küll ei läinud.Kuid tundub,et midagi ikkagi tuli välja
Helen
Kuidas pilti saaks lisada
Eva@Perenaine
Helen, palun tule jaga siin Perenaised grupp FB-s (meie Perenaine.ee n-ö ametlik grupp):
https://www.facebook.com/groups/1911590499091771/
Simso
Pange suhkurt topelt ja lisage pirne ka.. jubeeee Maitsev