Efektse väljanägemisega maasikahooaja kook mahlase šokolaadise kohupiimatäidisega.

Koogipõhi:

  • 100 g Digestive küpsiseid (parima tulemuse saad isetehtud küpsistega)
  • 10 g tumedat šokolaadi

Täidis:

  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 400 g maitsestamata kohupiimapastat
  • 200 g toorjuustu
  • 1 dl 35% koort
  • 1,5 dl suhkrut
  • 4 muna

Šokolaadiriba:

  • 50 g piima- või tumedat šokolaadi

Kaunistus:

  • 200 g maasikaid
  • 50 g piima- või tumedat šokolaadi

Purusta küpsised köögikombainis või kohviveskis. Sulata kuumaveevanni kohal hakitud šokolaad ja sega küpsisepuruga. Suru 20 cm-se läbimõõduga koogivormi põhja.

Täidiseks sega kohupiimapasta, toasoe toorjuust, koor, suhkur ja munad ühtlaseks massiks. Suru läbi sõela ja jaga kaheks enam-vähem võrdseks osaks. Sulata kuumaveevanni kohal 100 g hakitud šokolaadi ja sega see ühe täidisepoole sisse. Ülejäänud 50 g haki peeneks ja sega valge kihi sisse.

Kalla šokolaadine kiht küpsisekihi peale, silu pealt ühtlaseks. Selle peale tõsta valge kiht. Küpseta 185-kraadises ahjus ca 45 minutit. Jahuta täielikult.

Šokolaadiriba valmistamiseks mõõda esmalt koogi ümbermõõt ja kõrgus. Lõika küpsetuspaberist sama ümbermõõdu ja 1-2 cm kõrgem riba. Sulata šokolaad, lase sellel ca 10 minutit taheneda ning määri see küpsetuspaberile. Tõsta šokolaadiriba koogi ümber ja aseta külmkappi ca pooleks tunniks tahenema. Eemalda ettevaatlikult küpsetuspaber see šokolaadi küljest ära tõmmates.

Kaunistuseks kasta marjad sulanud šokolaadi sisse, aseta küpsetuspaberile ja pane veerand tunniks külmkappi tahenema. Kui šokolaad on tahenenud, tõsta marjad koogile.

Retsept ja foto: Eva Pärtel “Tordid ja koogid nagu ehtsas pagariäris”