Hurmaasid on hea ka niisama süüa, kuid neid võib lisada ka keeksitainasse, tulemus saab veidi teistsugune, kuid magus ja mahlane.

  • 2 hurmaad
  • 150 g võid
  • 1,5 dl suhkrut
  • 4 dl nisujahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soodat
  • 1,5 tl kaneeli
  • 2 muna
  • 1 dl piima
  • (rummi)
Glasuur:
  • 50 g valget šokolaadi

Vahusta või suhkruga, lisa ükshaaval munad. Osa hurmaad purusta kas kahvliga või saumiksriga, teine osa hurmaad lõika kuubikuteks, lisa kaneel, soovi korral ka törts rummi. Seejärel lisa purustatud hurmaapüree võivahule, sega. Jahu sega küpsetuspulbri ja soodaga. Lisa osa jahusegust ja osa piimast, sega, lisa ülejäänud jahu ja piim. Vala võitatud keeksivormi.

Küpseta 190-kraadises ahjus u. 40-50 minutit.

Glasuuriks sulata šokolaad veevannil ja seejärel nirista keeksile.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)