Apelsiniselt mahlane keeks

Väga mahlane ja kergelt valmiv keeks, aeganõudev on vaid apelsinikoore riivimine ja mahla pressimine.

  • 3 muna
  • 2,5 dl hapukoort
  • 3 (mahe)apelsini riivitud koor
  • 180 g suhkrut
  • 200 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillsuhkur
  • 1 dl õli
  • näpuotsatäis soola

Apelsinisiirup:

  • 0,5 dl apelsinimahla
  • 1 spl suhkrut

Klopi munad koos suhkruga lahti, lisa hapukoor, apelsini riivitud koor, õli. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, vanillsuhkur, sool ja lisa muna-hapukooresegule. Sega läbi ja vala eelnevalt võitatud ja jahuga ülepuistatud keeksivormi.

Küpseta keeksi 180-kraadises ahjus 50-55 minutit. Lase keeksil natuke jahtuda ja aseta koogialusele. Samal ajal kuumuta potis apelsinimahl ja suhkur, kuni suhkur on sulanud. Tee puutikuga mõned augud keeksile ja vala ettevaatlikult apelsinisiirup kuumale keeksile.

Lase täielikult jahtuda, soovi korral valmista glasuur omavahel segatud 2 spl apelsinimahlast ja 2,5 dl tuhksuhkrust.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Apelsinimarmelaadi kook
Järgmine postitus
Banaani-kohvikeeks
3 Kommentaari

May 2, 2016

Ma ei saa aru, kas pean lihtsalt kogu selle 0.5 liutrit mahla kuumale koogile peale valama? Võtan enne vormist välja või teen sedavormis?


    May 3, 2016

    Hanna, retseptis on kirjas koguseks 0,5 dl (mitte liitrit). Tee keeksi sisse mõned augud ja püüa siirup keeksi sisse kallata nii, et see niriseks läbi aukude keeksi sisse. Nii tuleb keeks hästi mahlane. Head küpsetamist!


March 23, 2019

[…] siis küpsetasime keeksi valmis, vaat selle retsepti järgi https://perenaine.ee/apelsiniselt-mahlane-keeks/#.XJYjGtIzbIU Ja siis kokaraamatus “Pille köök” on üks pulgakoogi […]



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Apelsinimarmelaadi kook

Päikeseline kook, mis valmib apelsinimarmelaadiga. Kook on mahlane tänu marmelaadile, millega koogipõhja immutatakse.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.