Klopi munad koos suhkruga lahti, lisa hapukoor, apelsini riivitud koor, õli. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, vanillsuhkur, sool ja lisa muna-hapukooresegule. Sega läbi ja vala eelnevalt võitatud ja jahuga ülepuistatud keeksivormi.
Küpseta keeksi 180-kraadises ahjus 50-55 minutit. Lase keeksil natuke jahtuda ja aseta koogialusele. Samal ajal kuumuta potis apelsinimahl ja suhkur, kuni suhkur on sulanud. Tee puutikuga mõned augud keeksile ja vala ettevaatlikult apelsinisiirup kuumale keeksile.
Lase täielikult jahtuda, soovi korral valmista glasuur omavahel segatud 2 spl apelsinimahlast ja 2,5 dl tuhksuhkrust.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
7 Kommentaari
Ma ei saa aru, kas pean lihtsalt kogu selle 0.5 liutrit mahla kuumale koogile peale valama? Võtan enne vormist välja või teen sedavormis?
Hanna, retseptis on kirjas koguseks 0,5 dl (mitte liitrit). Tee keeksi sisse mõned augud ja püüa siirup keeksi sisse kallata nii, et see niriseks läbi aukude keeksi sisse. Nii tuleb keeks hästi mahlane. Head küpsetamist!
[…] siis küpsetasime keeksi valmis, vaat selle retsepti järgi https://perenaine.ee/apelsiniselt-mahlane-keeks/#.XJYjGtIzbIU Ja siis kokaraamatus “Pille köök” on üks pulgakoogi […]
Kui suure vormi jaoks need kogused siin märgitud on? Mul on ümmargune 2L keeksivorm, mille sees ma seda teha tahaksin. 🙂
Merike, antud kogused on mõeldud tavalise pikliku(u.26-28cm) keeksivormi jaoks.
See keeks on meie pere üks lemmikutemast soovitan soojalt proovida järele.Ma soovin teile jõudu ja jaksu Perenaine.ee
Olen seda keeksi nüüd korduvalt ja korduvalt teinud, sest see on tõesti nii meeletult hea. Apelsinid riivin peenikese riiviga, sest korra riivisin olude sunnil natuke jämedama riiviga ja need tükid jäid natuke häirima. Mina pintseldan keeksi toidupintsliga. Eelnevalt teen hambatikuga augukesi ka sisse. Igatahes suur tänu retsepti eest.