Avokaado-võie

Lihtne leivamääre, mis on lausa kevadiselt rõõmus ja maitsev mahlane.

Kogused 4-le:

  • 2 küpset* avokaadot
  • 1 tl sidrunimahla
  • näpuotsaga soola

* Küpse avokaado saamiseks hoia kauplusest koju toodud vilja 3-4 päeva köögikapil. Küps avokaado on sõrmega pealt katsudes pehme.

Suru avokaado kahvliga ühtlaseks massiks, lisa sidrunimahl ja sool. Sega ja määri leivale. Leivamääre valmista vahetult enne söömist, sest avokaado sisu muutub kokkupuutes õhuga üpris kiirelt koledaks pruuniks.

Nippe ja nõuandeid:

Võid lisada ka peenestatud keedumuna.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Piparkoogitaigen
Järgmine postitus
Rosmariinised juustukrõbedikud
2 Kommentaari

February 3, 2015

Ma avastasin ka avokaado alles hiljuti. Leian üha uusi retsepte, aga 1-ne oli: avokaado, sink, sidrunimahl ja sidrunipipar, järgmisel hommikul olid maitsed väga ühtlustunud ja head. Söön röstleivaga.


January 6, 2021

Avokaado, piprakurk, küüslauk…super hea võie, võib lisada ka majoneesi aga see pole vajalik 🙂



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Piparkoogitaigen

Klassikaline piparkoogitaigen. Sellest kogusest saad 1 kg tainast. Valmista see 2-3 nädalat enne jõule, et taigen kenasti vürtsikas saaks.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.