Ahjus küpsetatav kaneelise maitsega mahe õunapüree.

  • 3-3,5 kg õunu
  • 150 g suhkrut
  • 100-150 g (moosi)suhkrut*
  • 3 tl kaneeli

Koori õunad, lõika õunad neljaks ja eemalda südamik. Võta suur kõrgete äärtega ahjuvorm ja pane õunad vormi. Vala vormi niipalju vett, et see kataks ära terve vormi põhja. Kata ahjuvorm pealt fooliumiga ja tõsta see 200-kraadisesse ahju u. 25-35 minutiks.

Õunad peavad olema täitsa pehmeks küpsenud. Tõsta vorm ahjust, vala õunad suuremasse potti ja püreesta saumiksriga ühtlaseks püreeks.

Vala juurde suhkur ja kaneel ning tõsta pott tulele ja lase keema tõusta. Võta pott tulelt ja vala moos steriliseeritud purkidesse ja sule õhukindlalt.

Säilita jahedas.

* Moosisuhkruga saad paksema moosi, aga tavalise suhkruga tuleb ka moosi moodi moos!

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)