Tallinn FoodFest toidumessil sai tänavuseks aasta kokaks Vladislav Borovik restoranist Art Priori.

Messi korraldaja Profexpo teatel saavutas pingelises võistluses teise koha Ivan Derizemlja restoranist Cru ning kolmanda Mihhail Dementjev Promo Food Service Gastro Studio’st. Kokku osales finaalis kuus kokka.

Sel aastal olid tooraineteks kohalik pärandpeet, vadak ja idud ning terve kodumaine vutt.

Kohtunik Emmanuel Wille sõnul oli võitja Vladislav Borovik teistest tehniliselt tugevam. “Eriti just pearoogade puhul oli vahe teistega suurem. Vladislavi vuti-vaagnal paistsid tema kogemused kohe välja. Kõik žürii liikmed olid päri, et just Borovik väärib esikohta,” ütles Wille.

Aasta Kokk võistlus on Eesti Peakokkade Ühenduse poolt korraldatav pikaealiseim ja professionaalseim kokkade võistlus, mis toimus tänavu juba 24.korda. Mitmed Aasta koka tiitli võitjad on tänaseks Eesti tuntuimad oma ala professionaalid. Nende seas on Vladislav Djatšuk, Inga Paenurm, Peeter Pihel, Martin Meikas ja ka tänavu Eestit Bocuse d’Oril esindanud Pavel Gurjanov.

Võistlust hindas rahvusvaheline žürii eesotsas šotlase Neil Thomsoniga, kes on ühtlasi ka Worldchefs Põhja-Euroopa regiooni president.

 

aastakokk2018w
Foto: Profexpo.ee