Neid piparmündiglasuuriga šokolaadiküpsised on lihtne valmistada. Jõuluajal on nad sobilikud ka kingikotti pakkimiseks.
- 100 g võid
- 120 g suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1 muna
- 150 g nisujahu
- 35 g kakaopulbrit
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
- 100 g tumedat šokolaadi
Glasuur:
- 75 g tuhksuhkrut
- 15 ml kakaod
- 30 ml keevat vett
- 2 tilka piparmündiõli
Mikserda või suhkruga pehmeks vahuks, lisa muna, vahusta edasi. Sega juurde omavahel segatud jahu, küpsetuspulber, kakao, vanillsuhkur. Lisa tükeldatud šokolaad, vormi lusikaga väiksed pätsikesed, pane ahjuplaadile. Küpseta 180C-kraadises ahjus u. 12 minutit.
Glasuuriks pane kõik komponendid potti ja kuumuta. Nirista küpsisetele.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)