Vahelduseks tavapärastele kaeraküpsisetele võib proovida neid, väikese šokolaadiga krõbedaid kaeraküpsiseid.

  • 150 g võid
  • 90g fariinisuhkrut
  • 1 muna
  • 0,5 dl vett
  • 200 g kaerahelbeid
  • 100 g nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl kaneeli
  • 30 g hakitud tumedat šokolaadi

Vahusta toasoe või fariinsuhkruga, lisa muna ja vesi ning vahusta veel veidi. Sega omavahel kaerahelbed, nisujahu, küpsetuspulber, kaneel ja hakitud šokolaad. Lisa kuivainesegu ettevaatlikult segades muna-võivahule.

Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 0,5 tl suurused tainaportsjonid, silu ühtlaseks. Küpseta 175-kraadises ahjus u. 12 minutit või kuni küpsised on helepruunid.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)