Šokolaadiglasuuri alla on peidetud piparmünditäidisega kakaoküpsis. Maiustuste valmistamine on küll aeganõudev, kuid nende maitse on seda väärt!

  • 3 spl toasooja võid
  • 1 muna
  • 60 ml suhkrut
  • 1 tl soodat
  • 0,5 tl soola
  • 60 ml kakaod
  • 120 ml jahu
  • 2 tilka piparmündiõli

Täidis:

  • 480 ml tuhksuhkrut
  • 4 spl sulatatud võid
  • 2-3 tilka piparmündiõli
  • 0,5 tl vahukoort

Kate:

  • u. 100-150g tumedat šokolaadi

Sega küpsisetaina kõik koostisosad omavahel kokku, lisa vajadusel jahu (tainas ei tohiks olla kleepuv). Rulli tainas väga õhukeseks ja vormi soovitud kujundiga küpsised. Lao ahjuplaadile ja küpseta 160-kraadises ahjus u. 4-7 minutit.

Täidiseks klopi kõik ained kahvliga kokku, kuni saad rullitava taina. Vajadusel lisa tuhksuhkrut ja vormi samad kujundid, aseta juba eelnevalt küpsetatud küpsiste peale. Glasuuriks sulata šokolaad ja kasta täidisega küpsis šokolaadi, lase tahkuda.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)