Kakao rullbiskviit tatrajahust, mille sees ilma suhkruta (datlitega!) toorjuustukreem mahlaste vaarikatega.
Biskviit:
- 4 muna
- 4 spl kookospalmisuhkrut
- 2 spl toortatrajahu
- 2 spl kakaod
- 1 spl tärklist
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
Immutamiseks:
- jahutatud kanget kohvi
Täidis:
- 120 g kivita pehmeid datleid (Rimi puu-ja köögiviljaletist)
- 3 dl vahukoort
- 200 g toorjuustu
- 150-200 g vaarikaid või muid meelepäraseid marju
Vahusta toasoojad munad kookospalmisuhkruga tugevaks vahuks. Sõelu sisse omavahel segatud kuivained ja sega tainas ühtlaseks. Vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (35×40 cm) ja küpseta biskviiti 200-kraadises ahjus u. 8-10 minutit.
Võta biskviit ahjust ja kummuta puhtale küpsetuspaberil, eemalda ettevaatlikult kasutatud paber, keera biskviit rulli ja jahuta täielikult.
Pane puhastatud pehmed datlid kõrgemate äärtega kaussi, lisa vahukoort (u. 0,5-1 dl) niipalju, et datlid oleks kaetud. Purusta saumiksriga datlid ühtlaseks püreeks, vajadusel lisa veidi koort. Sega juurde toorjuust ja ülejäänud vahustatud vahukoor.
Immuta biskviit kohviga, kata datlikreemiga ja lisa kreemile vaarikad. Kui kasutatud sügavkülmutatud vaarikaid, siis neid ei ole vaja üles sulatada, vaid lisa need otse sügavkülmast võetuna.
Keera biskviit tihedalt rulli. Tõsta külmikusse vähemalt neljaks tunniks maitsestuma.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Silja
Miks munad toasoojad peavad olema? Tavaliselt ma ikka vahustan otse külmkapist.
Pilti vaadates jookseb suu vett, väga mõnna, aga ei viitsi vist hakata vaaritama täna. Teen parem kondsenspiimaga jäätist, aga panen ka eksperimendi korras kakaod hulka. http://omg.ee/kohvijaatis-retsept/
Kui vaarikaid näen, siis peab rullbiskviidi ka ära proovima. Ilma nendeta oleks vist ei ole nii hea, annavad mõnusalt maitsele kontrasti.
Marit
Tere Silja!
Munad peavad olema toasoojad, sest siis nad vahustuvad paremini.
Vaarikad sobivad siia rulli väga hästi ja lisavad mahlakust ning hapukust, kuid vabalt võid kasutada ka muid marju nt. maasikaid, mustikaid, sõstraid.
Marara
Tõeliselt maitsev ja patuvaba maiustus:) Meie pere suuuuuur lemmik!!
Theodora
Proovin täna esimest korda. Pärast kirjutan, kuidas välja tuli.