Õhuline ja hõrk küpsetis, mille vahel parajalt palju hapukat rabarberit ja kreemist mascarponet.
Beseerull:
- 250 g munavalgeid (6-7 tk)
- 350 g peeneteralist suhkrut
- 1,5 spl maisitärklist
- 3 spl mandlilaaste
Rabarbritäidis:
- 3-4 rabarberi vart
- 2 spl suhkrut
- 2 spl maisitärklist
- 2 spl vett
Mascarponetäidis:
- 500 g mascarpone’t
- 1,5 dl 35% koort (vahukoor)
- 2-3 spl suhkrut
- 1 tl vanillipastat
Beseerulliks vahusta munavalged pehme vahuni. Nirista sisse suhkur ja jätka mikserdamist kuniks vaht on tugev. Sõelu sisse maisitärklis ja klopi ühtlaseks. Tõsta mass küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (35×40 cm) ja määri ühtlaselt laiali. Raputa ühtlaselt peale mandlilaastud. Küpseta 170-kraadises ahjus 20 minutit. Võta ahjust ja kummuta puhtale küpsetuspaberile. Jahuta täielikult.
Rabarberitäidiseks haki rabarberivarred ning pane vee ja suhkruga potti. Keeda keskmisel tulel kuniks rabarber hakkab lagunema. Kalla potist 3-4 spl vedelikku tärklise sisse, sega ühtlaseks ja kalla tärklisevedelik potti. Sega ja kuumuta, kuniks segu pakseneb. Võta tulelt ja jahuta.
Mascarponetäidiseks vahusta esmalt koor suhkruga. Sega sisse toasoe mascarpone ja vanillipasta.
Määri mascarponetäidis ühtlaselt beseerullile ja tõsta peale rabarberitäidis. Keera ettevaatlikult rulli ja aseta 1-2 tunniks külmikusse. Lõika viiludeks ja serveeri.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Sirli
Besee taignale panin ainult 250gr suhkrut.. meie perele oleks 350gr ilmselgelt liiga magus olnud
Vahukoorele lisasin ainult 250 gr marcarpone juustu.. oli piisav
Õpetusele oleks pidanud lisama et kypestus paberil peaks olema tuhksuhkur enne keeramist.. mu kook kleepus maksimaalselt paberile kinni
🙁
Muidu maitsev.. järgmine kord proovin nats teisiti
Eva@Perenaine
Kui teha retseptis ette nähtud suhkru kogusega, ei ole tarvis küpsetuspaberile suhkrut panna. Kui muudate retseptis midagi, tuleb arvestada, et vajadusel tuleb seetõttu ka midagi muud muuta 🙂