Õhuline ja värskendava maitsega toorjuustukook granadilli ehk passioniviljaga.
Koogipõhi:
- 10-15 Digestive küpsist
- 50 g võid
Täidis:
- 200 g toorjuustu
- 250 g mascarponet
- 1 dl passionipüreed
- 3 muna
- 1,2 dl suhkrut
- 125 g valget šokolaadi
- 1,2 dl 35% koort
Kaunistuseks:
- 5 passionivilja
Koogipõhjaks purusta küpsised köögikombainis. Sulata või ja sega küpsisemassiga. Suru 20 cm-se koogivormi põhja ja pane külmkappi ootele.
Täidiseks eralda munakollased ja -valged. Kuumuta koor keemiseni ja tõsta pliidilt. Haki šokolaad ja sega see koore sisse sulama.
Sega toorjuust, mascarpone, suhkur ja munakollased. Sega sisse passionipüree ja seejärel koore-šokolaadi segu. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa kahes osas täidisesse. Kalla taigen küpsisepõhjale ja küpseta 150-kraadises ahjus 50 minutit. Kui koogi keskelt ca 2 cm raadiuses veel võdiseb, on kook valmis. Lülita ahi välja, jäta pajakinnas ukse vahele ja lase koogil ahjus 1 tund järelküpseda. Edasi jahuta kooki toatemperatuurini ja seejärel öösel külmkapis.
Serveeri värske passionivilja sisuga.
Nippe ja nõuandeid: passionipüreed saad ise valmistada nii kui sõelud värsketest passioniviljadest seemned ja kiulise osa välja.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Valge šokolaadi-granadilli juustukook | Cook the day away!
[…] Idee siit. […]
Maarika
Superhea retsept.Suured tänud!Peale jähtumis jäi veidi ebatasane.Panin peale kihi hapukoort ja 10 min ahju.Ja sellele omakorda passionitarretise.Palju senimist aga see on aega väärt.
anu
Ma tegin seda kooki, aga tekkis üks probleem. Nimelt see alus, mis on võist ja küpsistest, vettis ikka üsna läbi ja oli suht vesine. lõpuks. Kas ma tegin midagi valesti? Muidu maitselt oli super.
Perenaine
Kui küpsisepõhi seisab külmikus (20-30 min), ei vetti see läbi.
Kas külmikus hoidsid?
Anu
Hoidsin
Perenaine
Siis ei oskagi arvata… ehk oli viga küpsistes?
anu
Praegu takkajärgi mõtlesin ja mõtlesin ja …. kuna ma tegin retsepti ümber suuremasse vormi (26cm), aga ega ma küpsetamisaega selle võrra pikemaks ju ei teinud, siis võib-olla oleks pidanud pikemat aega ahjus hoidma. Samas juustuosa oli väga mahlane ja mitte toores. Ma seda alati kardan juustukoogi puhul, et läheb liiga kuivaks ja selle kohapealt oli kõik ok. Et äkki poleks ka see lisa 10 minutit kooki ära kuivatanud, aga samas oleks põhja kuivemaks jätnud?
Liisa
20cm vormist jääb siin küll kindlasti puudu, vähemalt 24cm vormi on vaja…
Eva@Perenaine
Kõrgem vorm (8 cm servad) on vajalik, 20 cm läbimõõt