Õhuline ja värskendava maitsega toorjuustukook granadilli ehk passioniviljaga.

Koogipõhi:

  • 10-15 Digestive küpsist
  • 50 g võid

Täidis:

  • 200 g toorjuustu
  • 250 g mascarponet
  • 1 dl passionipüreed
  • 3 muna
  • 1,2 dl suhkrut
  • 125 g valget šokolaadi
  • 1,2 dl 35% koort

Kaunistuseks:

  • 5 passionivilja

Koogipõhjaks purusta küpsised köögikombainis. Sulata või ja sega küpsisemassiga. Suru 20 cm-se koogivormi põhja ja pane külmkappi ootele.

Täidiseks eralda munakollased ja -valged. Kuumuta koor keemiseni ja tõsta pliidilt. Haki šokolaad ja sega see koore sisse sulama.

Sega toorjuust, mascarpone, suhkur ja munakollased. Sega sisse passionipüree ja seejärel koore-šokolaadi segu. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja lisa kahes osas täidisesse. Kalla taigen küpsisepõhjale ja küpseta 150-kraadises ahjus 50 minutit. Kui koogi keskelt ca 2 cm raadiuses veel võdiseb, on kook valmis. Lülita ahi välja, jäta pajakinnas ukse vahele ja lase koogil ahjus 1 tund järelküpseda. Edasi jahuta kooki toatemperatuurini ja seejärel öösel külmkapis.

Serveeri värske passionivilja sisuga.

Nippe ja nõuandeid: passionipüreed saad ise valmistada nii kui sõelud värsketest passioniviljadest seemned ja kiulise osa välja.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)