Mahlased rohke täidisega saiakesed, mis on parimad küpsetamise päeval.
Pärmitaigen:
- 5 dl käesooja piima
- 150 g toasooja võid
- 1,5 dl suhkrut
- 50 g pärmi
- 14-16 dl jahu
- 1 tl kardemoni
- soola
- 100 g võid
- 2 munakollast
- 200 g toorjuustu
- 200 g kohupiima
- 2 tl vanillsuhkrut
- 1,5-2 dl suhkrut
- 2 sl tärklist
- 2 dl aprikoosimarmelaadi
- 0,5 dl vett
Hõõru pärm vähese piimaga vedelaks, lisa ülejäänud piim. Lisa ka suhkur, sool ja kardemon. Sega vähehaaval juurde ka jahu. Lisa toasoe või, sõtku tainast seni, kuni see lööb käte küljest lahti. Lase soojas kohas kerkida u. tund aega.
Täidiseks vahusta toasoe või suhkruga, lisa munakollased, toorjuust ja kohupiim. Sega hulka ka vanillsuhkur ja tärklis.
Saiade vormimine
Rulli tainas piklikuks tükiks, määri imeõhukese kihi täidisega, keera rulli. Lõika u. 5 cm pikkusteks tükkideks (nagu teed kaneelirulle).
Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile püstipidi ja vajuta jahuse klaasipõhjaga iga tüki sisse süvend. Määri servad munaga ja tõsta süvendisse täidist. Küpseta 200-kraadises ahjus u. 20 minutit.
Määri soojadele saiakestele veega segatud aprikoosimarmelaadi. Serveeri klaasi piimaga.
Sellest kogusest tuleb u. 25 saiakest.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
dk
Enne esimest katsetust tahan täpsemalt teada: kui õhukeseks see piklik tükk enne rulli keeramist tuleb rullida?
Marit@Perenaine
Taina paksus võiks olla umbkaudu u. 0,5 cm, mitte imeõhuke – parajalt paks, et saaks taina ilusti kokku rullida.