Kihiline porganditort toorjuustukreemiga

Suur ja mahlane (nisujahuvaba) porganditort kergelt hapuka laimi-toorjuustukreemiga, millest jagub suuremale seltskonnale.

Porgandibiskviit:

  • 500 g toorest porgandit (puhastatud)
  • 4 suurt muna
  • 180 g suhkrut
  • näpuotsaga soola
  • 180 g riisijahu
  • 60g kartulitärklist
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 100 g mahedamaitselist õli

Laimi-toorjuustukreem:

  • 400 g toasooja maitsestamata toorjuustu
  • 300 g paksemat hapukoort
  • 100 g suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 1-2 laimi mahl ja riivitud koor

Porgandibiskviidiks koori porgandid ja riivi peene riiviga. Vahusta munad suhkru ja soolaga kohevaks vahuks.

Sega jahu, kartulitärklis, küpsetuspulber ja vanillisuhkur omavahel. Sega munavahu juurde esmalt õli, siis porgandid ja seejärel kuivainesegu.

Kalla 1/3 tainast küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (u. 25 x 30 cm suurusega). Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 10-12 minutit, siis võta ahjust välja ja lase täielikult jahtuda. Küpseta nii veel kaks porgandibiskviiti.

Laimi-toorjuustuglasuuriks sega toorjuust, hapukoor, suhkur, vanillisuhkur ja laimikoor ning -mahl omavahel ühtlaseks (kõige lihtsam on seda teha elektrimikseriga).

Nüüd saad hakata torti kokku panema. Selleks lõika kõigil kolmel biskviidil ääred ära ja hoia need alles. Tõsta üks biskviit tordialusele, määri peale 1/3 toorjuustukreemist. Jätka, kuni saad kolmekihilise tordi (pealmiseks kihiks on toorjuustukreem).

Kata ka tordi ääred kreemiga. Näpi sõrmede vahel allesjäänud biskviidi ääred puruks ja kata sellega koogiääred.

Kaunista nt. melissilehtedega, füüsalitega või martsipanist lilledega (kaunista vahetult enne serveerimist).

Retsept: Nami-nami retseptikogu (muudetud kujul), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)




Eelmine postitus
Soolane vale-pasha ehk kilutarretis
Järgmine postitus
Rabarberikook mandlitäidisega
6 Kommentaari

January 20, 2015

Suurepärane kook, mahlane ja maitsekas 🙂


November 10, 2015

Minul väikest ahjuplaati ei ole, tegin 2 suurt biskviiti ja lõikasin need pooleks. Sain väga hea 4 kihilise kooogi. Kuna jõuluaeg lähedal siis puistasin biskviidisegu sisse ka pisut piparkoogimaitseainet. Kook sai hää 🙂


January 19, 2016

Tegin jõuludeks. Vàga mõnus õhuline jài. Kõik sööjad mõmisesid.


February 27, 2017

Väga mahlane ja maitsev kook. Pigem selline hapukas kook ja mahe kook.


September 20, 2017

Väga hea kook! Lapsele meeldis väga porganditaigen küpsetatult ja seetõttu tegin teise portsjoni veel ja lihtsalt küpsetasin taigna, hiljem murdsime sealt tükke ja krõmpustasime nagu küpsist.


November 4, 2017

Väga väga hea kook. Kiidan ja kõik ,kes söönud seda,kiidavad ka.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Soolane vale-pasha ehk kilutarretis

Valmista see vale-pasha ehk kilutarretis munakujulistes vormides, nii saad munapühade lauale sobiliku soolase piduroa. Tarretis on mahlane, vürtsitatud kiluga ning üsna kalorivaene.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.