Ananassi sees küpsetatud riis omandab mahlase, ananassise maitse. Kogused kahele sööjale.

  • 1 keskmise suurusega ananass
  • 1 dl Basmati riisi
  • 0,5 tl kurkumit
  • 1 muna
  • maitse järgi soola

Keeda riis sõmeraks. Loputa riisi 3-4 korda külma veega, kuniks vesi jääb selge. Pane potti riis ja 1,5 dl külma vett, kata kaanega. Kuumuta keemiseni. Alanda temperatuuri madalaks ja keeda 15 minutit kinnise kaane all. Eemalda pliidilt ja hauta veel 5 minutit. Sega kahvliga (alt-ülesse suunas) läbi ja jäta riis veel kaane alla 10 minutiks hauduma. Jahuta täielikult.

Eemalda ananassist ettevaatlikult selle sisu. Eemalda ka keskmine kõvem osa ja tükelda järelejääv osa.

Kuumuta pannil õli. Lisa kurkum ja sega maitseaine õliseks. Lisa riis, ananassitükid, lahtiklopitud muna ja sool. Prae läbi. Täida ananass riisiseguga (niipalju kui see mahutab). Mässi täidetud ananass fooliumi sisse ja küpseta ahjus, 180-kraadises kuumuses 10 minutit. Lülita ahi välja ja lase ananassil veel pool tundi ahjus haududa.

Retsept ja foto: Eva Pärtel  (Perenaine.ee)