Tordipõhi:

  • 3 muna
  • 3 sl suhkrut
  • 3 sl nisujahu
  • 1 sl kakaod

Kohupiimakreem :

  • 400 g rasvatut teralist pakikohupiima
  • 2 dl kohvikoort
  • 100 g tumedat šokolaadi (apelsinimaitseline)
  • 3 sl suhkrut

Vahesegu:

  • 100 g mõrkjat, koortega apelsinimarmelaadi
    30 ml värsket astelpajumahla

Kuumuta potis kohvikoor, võta tulelt, lisa šokolaaditükid ja lase neil sulada. Jahuta pisut. Seejärel lisa kohupiim ja suhkur ja sega saumiksriga ühtlaseks. Lase kindlasti enne kasutama hakkamist külmikus paar tundi seista.

Sega marmelaad ja värske astelpajumahl saumiksriga ühtlaseks.

Põhja jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks, sõelu sisse jahu ja kakao. Kalla 20 cm-se läbimõõduga vormi. Küpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit. Jahuta ja võta põhi vormist välja, lõika suure sakilise noaga kolmeks kihiks.

Aseta üks kiht tordialusele. Määri peale marmelaadi ja mahla segu, sellele kohupiimakreem ja lao nii kolm kihti. Kata kohupiimakreemiga ka koogi küljed.

Kaunista tumedast ja valgest šokolaadist tehtud kujunditega.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)