Maitsva ja värske isetehtud või valmistamiseks kulub ainult viis minutit, proovi järele!
Mikserda 2 dl 35% rõõska koort kuniks see läheb teraliseks ja massist hakkab eralduma võipiima. Kalla saadud piim teise nõusse, hõõru massi puulusikaga edasi, sest piima eraldub edasise segamise käigus veelgi.
2 dl koorest saab umbes 75 g võid ja 1 dl või- ehk rõõsat petipiima. Lisa maitse järele soola, hakitud ürte.
Kui mikserit ei ole käepärast, loksuta rõõska koort kinnises purgis pool tunnikest ja tulemus on sama.
Või säilib külmkapis 3-4 päeva. Tea, et kuumutatud (ja seejärel jahutatud) koorest valmistatud või säilib kauem (mõned nädalad).
Võipiima (ingl. k. buttermilk) ära minema viska, sest see sobib imehästi erinevates küpsetistes ja pannkookides vedeliku (vesi, piim, koor) asemel.
Marina Kraus
Maapiim annab palju koort,”korjan” ja teen võid,vahest lisan soolahelbeid.Nii nämma, suussulav ja eriti hea sooja omaküpsetatud leiva või saiaga,klaas külma piima juurde 🙂
NotaBene
Unustasite lisada, et peti kurnamise järel tuleb lisada külma vett ja pett võist välja pesta, siis säilib või kauem. Olen piimanduses tööl.
Eva@Perenaine
Aitäh NotaBene selle sisuka täienduse eest! 🙂