Kibuvitsamarjad lisavad sellele kohupiimakoogile nii kasulikkust, huvitavat maitset ja tekstuuri.

Põhi:

  • 100 g pehmet võid
  • 2 sl suhkrut
  • 1 muna
  • 2 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vaniljesuhkrut

Kate:

  • 500 g pakikohupiima
  • 200 g hapukoort
  • 2 sl nisujahu
  • 100 g suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 3 muna
  • 100 g värskeid puhastatud kibuvitsamarju

Põhjaks vahusta toasoe või suhkruga, lisa toasoe muna ja vahusta veel pisut. Lisa kuivained ja sega. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (24 cm läbimõõt) põhjale.

Katte koostisained (v.a. kibuvitsamarjad) sega miksriga ühtlaseks. Lisa puhastatud ja hakitud marjad. Kalla täidis põhjale ja küpseta kooki 200 kraadi juures, ahju allosas umbes 40-45 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)