Kibuvitsamarjad lisavad sellele kohupiimakoogile nii kasulikkust, huvitavat maitset ja tekstuuri.
Põhi:
- 100 g pehmet võid
- 2 sl suhkrut
- 1 muna
- 2 dl nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 tl vaniljesuhkrut
Kate:
- 500 g pakikohupiima
- 200 g hapukoort
- 2 sl nisujahu
- 100 g suhkrut
- 1 tl vaniljesuhkrut
- 3 muna
- 100 g värskeid puhastatud kibuvitsamarju
Põhjaks vahusta toasoe või suhkruga, lisa toasoe muna ja vahusta veel pisut. Lisa kuivained ja sega. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (24 cm läbimõõt) põhjale.
Katte koostisained (v.a. kibuvitsamarjad) sega miksriga ühtlaseks. Lisa puhastatud ja hakitud marjad. Kalla täidis põhjale ja küpseta kooki 200 kraadi juures, ahju allosas umbes 40-45 minutit.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Katre
Super kook!! Lisaks sellele, et kibuvitsad maitsevad hästi, annavad nad sellele koogile väga omapärase tekstuurinüansi. Ma marju väga ei hakkinudki, segasin sisse poolikute-veerandikkudena, nii tekkis mõnus kontrast pehme kohupiimatäidise ja marjade vahel. Soovitan kõigile, kel kannatust kibuvitsu puhastada..