Lihtne õunakook pärmitainapõhjal.

Pärmitainas:

  • 15 g presspärmi
  • 2,5 dl piima
  • 0,5 dl suhkrut
  • 300-400 g nisujahu
  • 0,5 tl jahvatatud kardemoni
  • 0,25 tl soola
  • 1 sl õli

Purukate:

  • 75 g suhkrut
  • 50 g võid
  • 100 g nisujahu
  • 0,5 sl kaneeli

Katteks:

  • 650 g õunu

Lahusta pärm käesoojas piimas, lisa kardemon, sool ja suhkur. Lisa jahu (esialgu 300 g) ja õli ning sõtku valmis tainas. Vajadusel lisa jahu. Vormi kausis palliks, puista peale jahu ja lase rätiku all kahekordseks kerkida.

Puru jaoks sulata või ja sega hulka jahu, suhkur ning kaneel. Õunad koori ja viiluta. Kerkinud tainas tõsta küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Aja õliste kätega tainas plaadi suuruselt ühtlaselt laiali. Lao peale õunaviilud ja pudista peale puru.

Lase 15 minutit kerkida ja küpseta siis 200-kraadises ahjus umbes 20-25 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)