Pehme ja õhulise täidisega ning krõbeda põhjaga kook neile, kes armastavad hapukamaid maiustusi.

Koogi põhi:

  • 2,5 dl nisujahu
  • 1,5 dl kaerajahu
  • 125 g võid
  • 3 spl suhkurt
  • 2 munakollast
  • 2-3 spl külma vett või piima

Koogi täidis:

  • 400 g punaseid sõstraid
  • 3 munavalget
  • 100 g peeneteralist suhkurt
  • 2 spl kaerajahu

Näpi külmad võitükid jahude ja suhkru sisse ning kui segu on sõmer, lisa munakollased ja vedelik. Sõtku käte vahel kiirelt tainaks, suru lapikuks ja aseta tunniks külmkappi.

Rulli tainas jahusel pinnal lahti, aseta 24 cm-se koogivormi põhja ja seintele ning aseta uuesti külmkappi ootele.

Mikserda munavalged, lisa u. 10 sekundi pärast suhkur ja vahusta kuniks saad pehme vahu. Sega juurde kaerajahu ja punased sõstrad. Tõsta saadud täidis koogipõhjale ning küpseta 185-kraadises ahjus ca 45 minutit.

Nippe ja nõuandeid:

  • Kaerajahu leiab ökopoodidest või valmista seda ise kaerahelbed kohvimasinas peeneks jahuks purustades.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)