Lihtsalt valmiv krõbedate kaerahelvestega kaetud õunakook, millest jagub suuremale seltskonnale.
Põhi:
- 4 muna
- 1,5 dl suhkrut
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 5 dl nisujahu
- 50 g võid(sulatada)
- 1 dl piima
Kate:
- 1,5 l õunaviile
Puru:
- 75 g võid
- 1 dl suhkrut
- 1,5 dl kaerahelbeid
- 3 spl nisujahu
- 1 tl kaneeli
Vahusta munad suhkruga, lisa vaheldumisi küpsetuspulbriga segatud jahu, piim ning jahtunud sulavõi. Määri tainas õhukeselt küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (jääb õhem tainakiht) või keskmise suurusega ahjuplaadile (u. 35 x 25 cm – jääb paksem tainakiht).
Lao korrapärastes rivides tihedalt peale õunaviilud. Raputa ühtlaselt peale purusegu. Küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures 20 minutit. Kui küpsetad väiksemas vormis, on küpsetusaeg u. 30-35 minutit.
Retsept: Mari-Liis Ilover (toidublogist Siit ja sealt nurgast), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Kai
Sobib ideaalselt ka rabarbriga.
Meemai
Kui palju õuna umbes?
Perenaine
1,5 liitrit umbes