Keedukreemikook hapukoore-muretainast.
Taigen:
- 200 g võid
- 200 g hapukoort
- 5 dl nisujahu
- 1 tl soola
Kreem:
- 1 l piima
- 2,5 dl suhkrut
- 4 sl nisujahu
- 4 suurt muna
- 75 g võid
- 2 tl vanillisuhkrut
- soovi korral ka 1 dl mõnd hapukat moosi
Taina jaoks haki suures kausis jahu, või ja sool. Lisa hapukoor. Mudi tainas ühtlaseks massiks. Keera kilesse ja hoia külmas vähemalt üks tund.
Valmista kreem. Kuumuta potis pidevalt segades piim ja suhkur. Vispelda teises kausis munad ja jahu ühtlaseks. Vala munasegu keeva piima hulka ja alanda kuumust, jätka segamist. Kui kreem on paksenenud, tõsta pott tulelt. Lisa või, sega ühtlaseks ja jahuta pott külmaveevannis. Maitsesta vanillisuhkruga.
Kuumuta ahi 200 kraadini. Jaga taigen 5-6 tükiks. Rulli taignatükid jahusel laual ükshaaval ümmargusteks, õhukesteks ketasteks või neljakandilistelt, olenevalt vormi suurusest, millese pärast koogi teed.
Toksi kahvliga tainasse augud. Küpseta põhjad ükshaaval või paarikaupa 8-10 minutit, kuni nad on pruunikad, pealmine kiht küpseta pisut tumedamaks.
Määri küpsenud ja jahtunud põhjade vahele kreemi, ühe kihi vahele soovi korral (kuigi klassikalise Napoleoni vahele moosi ei lisata!) lisaks kreemile ka mõnda hapukat moosi. Kõige pealmine kiht pudista peeneks ja puista tordile. Hoia kooki üleöö külmas, siis jõuab see läbi imbuda.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Moremi
Aitäh retsepti eest, maitses nagu peab
Pille
Väga maitsev, aitäh!
Merili
Suurepärane. Kõik kiitsid kooki. Ise olin kuidagi kahtlevas seisus kuidas kook välja kukub kuna põhi tundus kuidagi soolane minu jaoks aga kui see kreemiga kokku pana ja lased tõmmata koogil sisse, tuli imemaitsev kook. Suured tänud, hea ja lihtsa retsepti eest
Svea Roosilill
Tere, kas laktoosivabade asjadega võib sama hea kreem tulla
Eva@Perenaine
Ma usun küll!
kaido
Ise panen kreemitades ka natukene sygavkylmutatud punassøstraid vahele. Enamusele on siiani meeldinud,annab nagu lisa maitsetele
Evelin
Aa kuhu hapukoor ja millal läheb,kirjelduses pole?
Evelin
Leidsin 😀
Triinu
Varasemalt teinud nami nami retsepti järgi .
Mõtlesin seda siin proovida ja jumal
Tänatud , et varem nami järgi teinud . Muidu ilmselt loobuks selle koogi
Tegemisest . Väga halb retsept, kogused ikka väga lappes . Kindlasti soovitan pigem nami oma. Pettumus !