Lihtne ja maitsev hapukoorekattega õunapirukas.
Põhi:
- 100 g nisujahu
- 100 g kaerahelbeid
- 80 g pehmet võid
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 1 sl hapukoort
- 4 sl suhkrut
Kate:
- 250 g hapukoort
- 4 sl suhkrut
- 1 tl kaneeli
- 1 muna
- 5 dl õunatükke
Sega põhja jaoks vaja minevad ained segamini. Vormi palliks, rulli pisut õhemaks ja vooderda sellega 24 cm läbimõõduga koogivorm. Aseta pooleks tunniks külmkappi ja eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus ca 12 min.
Koori ja tükelda õunad. Sega suhkur, kaneel, hapukoor ja muna omavahel. Kalla eelküpsetatud põhja peale õunad, vala peale hapukoore segu ja küpseta 175-kraadises ahjus veel 30-35 minutit.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Kristiina
Nii maitsev ja lihtne kook! Kindlasti teen veel!
Ave
Väga hea! Röstisin täisterakaerahelbed enne taignasse segamist. Kaneeliga ei koonerdanud ja õunu sai vist ka rohkem 🙂
Anna
Rullisin tainast kahe küpsetuspaberi lehe vahel 🙂 Puhtam,kiirem ja kergem moodus 🙂
Marju
Mul juhtus äpardus.. panin põhja külmikusse nagu soovitatud ja välja võttes ladusin õunad peale, kui avastasin, et pidi eelküpsetama. Ära ei hakanud siiski võtma enam ja jätkasin. Küpsetasin 200-ga ja lõpusirgel panin alumise kuumutuse, kuigi poleks vist enam vaja olnud. Lõpptulemus sai siiski üpris hää!
Signe
maitsev ja tegi suu magusaks