Kook, millel keeksine põhi, kreemine kondenspiima-tikri vahekiht ja kõige peal õhuline beseekiht. Muidu üpris hapud tikrid moodustavad koos magusa kondenspiimaga täpselt parajalt magusa-hapu maitsekoosluse.
Põhi:
- 100 g võid
- 1 dl suhkrut
- 1 muna
- 3 dl nisujahu
- 0,5 tl küpsetuspulbrit
Täidis:
- 350-400 g tikreid
- 2 dl magusat kondenspiima
- 3 munakollast
- 1 dl hapukoort
Peale:
- 3 munavalget
- 1,5 dl suhkrut
Vahusta või suhkruga. Lisa edasi vahustades muna. Sega juurde omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber.
Võta lahtikäiv 24 cm-se läbimõõduga koogivorm, vooderda selle põhi ja ääred küpsetuspaberiga. Määri vormi põhi ja ääred tainaga. Küpseta 200-kraadises ahjus u. 10 minutit. Võta ahjust ja jäta ootele.
Täidise jaoks klopi lahti munakollased, lisa kondenspiim ja hapukoor. Sega juurde puhastatud tikrid ja vala eelküpsetatud põhjale.
Küpseta kooki 180-kraadises ahjus u. 30-35 minutit. Vahusta munavalged, lisa kolmes osas suhkur.
Kata kook ühtlaselt beseekihiga ja küpseta veel u. 7-10 minutit. Võta kook ahjust ja enne söömist jahuta täielikult.
Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
.....;)
üllatavalt maitsev 😉
Kärt
Väga hea koogike! Naljakas, et hästi magusad tikrid läksid hapuks peale küpsetamist 🙂 Aga ma tegin esimest korda ka tikrikooki, võibolla nii peabki olema. Hommikukohvi kõrvale super!
Eva@Perenaine
Jah, tikrid lähevadki küpsedes hapumaks (nagu ploomidki). 🙂
Janne
Väga hea kook. Tegin uueks aastaks peolauale, kasutasin külmutatud tikreid. Tegin kahekordse koguse, sain mõnusalt suure koogi. Kindlasti jääb minu lemmikute nimekirja alles, meesperele ka väga meeldis. Sobib julgelt pidulikumale lauale. Kindlasti küpsetan veel.
Ingrid
Mis sobiks tikrite asemel? Külmutatud tikreid vist müügil pole.
perenaine
Pohlad sobiksid hästi, õunad.