Klassikaline muretaina põhjal hapukoorekattega rabarberikook.
Põhi:
- 200 g nisujahu
- 1 muna
- 100 g võid
- 4 sl suhkrut
Täidis:
- 300 g hapukoort
- 1 muna
- 5-6 sl suhkrut
- 5 dl tükeldatud rabarbereid
Vahusta pehme või suhkruga, lisa toasoe muna ja mikserda kõik ühtlaseks. Lisa jahu ja sega kokku tainas. Aseta kilesse mässituna pooleks tunniks külmkappi tahenema.
Vahepeal sega hapukoor, munad ja suhkur ühtlaseks. Haki rabarber. Kui kasutad noori võrseid, ei ole vaja rabarberit koorida.
Suru muretaigen 24 cm-se läbimõõduga vormi põhja ja seintele. Pane pooleks tunniks külmkappi ootele. Eelküpseta põhja 220- kraadises ahjus ca 12 minutit (koogi põhi peab olema kuldpruun).
Laota peale kooritud ja tükeldatud rabarberid ja vala peale hapukooresegu. Alanda ahju temperatuuri 175 kraadini ning küpseta, kuniks täidis on hüübinud (ca 20 minutit). Lase enne sööma asumist koogil jahtuda.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Liina
Nämma… lihtne ja maitsev 😉
Kristine
Tegin ka seda kooki tõepoolest väga hea, eriti õnnestunud oli taigen. Aitäh Elina!
Kerstin
Kiidan samuti. Väga maitsev!
Aire
Oi see kook on nii maitsev. Kui vanaema juurde värskete rabarberite järele lähen, teen kindlasti seda kooki uuesti. Soovitan kindlasti kõigile 🙂
Katrin
Kui palju on 5 dl rabarberit? Tainas koos kattega valmis, aga rabarbareid peab seekord umbes panema ☺️
Aina
0,5 liitrit, ehk siis pooleliitrise purgi täis rabarberit.
Erika
Kas täidise jaoks peab muna vahustama?
Eva@Perenaine
Ei pea.
Susanna
Kas külmutatud rabarberiga tuleks ka välja või muutuks tekstuur kuidagi?
rabarber
Kui kasutad külmutatud rabarbritükke, siis veereta külmutatud tükke maisitärklises nii, et on kaetud igalt pool ja siis lisa segusse.