Soovitame kukeseentele tavalisemast hõrgumat tainapõhja, mille saavutab lihtsasti lisades tainale riivitud juustu. Selle piruka sisule on lisatud ka suvikõrvitsat ja feta juustu, mis muudavad piruka veelgi mahlasemaks.
Taigen:
- 2 dl nisujahu
- 100 g võid (82%)
- 50 g riivitud juustu
- 1-2 spl vett
Täidis:
- 300 g kukeseeni
- pool keskmisest suvikõrvitsast
- 3 muna
- 2 dl hapukoort
- 50 g feta juustu
Tainaks näpi külmad võitükid jahu ja riivjuustu segusse, lisa paar supilusikatäit külma vett. Sega käte vahel ühtlaseks tainaks. Suru tainas lahtise pirukavormi põhjale ja servadesse ning aseta vähemalt pooleks tunniks külmkappi. Eelküpseta põhja 200-kraadises ahjus 8-10 minutit, kuniks see hakkab pruunistuma.
Prae kukeseened pannil võiga. Samuti prae suvikõrvitsakuubikud õlis. Aseta kukeseened eelküpsetatud pirukapõhjale, lisa suvikõrvitsakuubikud. Sega munad hapukoore ja murendatud feta juustuga ning kalla vormi. Küpseta 190 kraadi juures ca 30 minutit – kuniks tainas hüübinud ja kergelt pruunikas.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Merike Laur
tõesti väga maitsev pirukas, eriti põhi. Kasutan seda põhja ka teiste köögiviljapirukate jaoks, nagu peedi-feta jne
Age
põhjale lisasin ka natuke soola ja punet , täidisele paprikat pool kauna ja muidugi ürte , mis mulle meeldivad – ilma nendeta ei saa , aitäh hea retsepti eest