Hõrk kukeseenepirukas igasuguste põnevate lisanditega hõrgul lehttainal.

  • 50 g suitsukana
  • 1 röstsaia viil
  • 50 ml 35% koort
  • sorts oliivõli
  • 1 šalottsibul
  • 1 küüslauguküüs
  • 30 ml muskaatveini Muscat de Rivesaltes
  • 30 g kreeka pähkleid
  • 25 g võid
  • 200 g kukeseeni
  • 250 g lehttainast
  • maitsestamiseks meresoola

Eemalda röstsaialt koorik ja pudista rõõsa koore sisse, lase seista. Lõika suitsukana väikesteks tükkideks. Haki sibul ja küüslauk peeneks. Uhmerda kreeka pähklid ühtlaseks pastataoliseks massiks. Lõika kukeseened sobiva suurusega tükkideks, 3-4 cm.

Kalla pannile sorts oliivõli ja hauta hakitud sibul ning küüslauk pehmeks. Lisa suitsukana ja prae 2 minutit, kalla kõik üle muskaatveiniga ning kuumuta veel mõned minutid. Tõsta pann tulelt ja lükka panni sisu koos pähklimassi ning rõõsa koorese saiapodiga köögikombaini. Vurista siledaks ühtlaseks pasteediks.

Lülita ahi sisse, 200 kraadile.

Pruunista seeni pannil või sees 5 minutit.

Rulli tainas üsna õhukeseks ja kata suitsukanapasteediga. Laota seened tihedalt pirukale ja küpseta 25 minutit.  Puista kuumale pirukale natuke meresoola ja serveeri kohe.

Nippe ja nõuandeid:

  • Juhul, kui pole käepärast köögikombaini – haki kõik pasteedi komponendid juba eelnevalt võimalikult peeneks ning sega hiljem kahvliga nii ühtlaseks kui saab. Tekstuur ei jää 100% sama, aga siiski väga maitsev.

Retsept ja foto: Elisa Koor (Perenaine.ee)