Kreemja mandlimaitselise täidisega hõrk kook.
Põhi:
- 125 g võid
- 3,5 dl nisujahu
- 0,5 dl suhkrut
- 1 muna
Täidis:
- 5 haput õuna
- 250 g martsipani
- 3 muna
- 1 dl piima
Peale:
- 1 sl Demerera suhkurt
Sega toasoe või suhkru, muna ja jahuga. Suru 26 cm-se koogivormi põhja ja seintele. Pane külmkappi ootele.
Koori õunad ja eemalda südamik, lõika õhukesteks viiludeks. Riivi martsipan ning hõõru ühtlaseks massiks munade ja piimaga (kas käsitsi või köögikombainis). Aseta õunaviilud ringiratast koogipõhjale ja vala peale mandlisegu.
Puista üle Demerara suhkruga ja küpseta 40 minutit 200-kraadises ahjus.
Retsept: raamat Õunakoogid (Ajakirjade Kirjastus), foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Hannes Pagar
Tegin täisterajahust ja pärast jahtumist külvasin peale tuhksuhkurt ja punaseid sõstraid. Imehea! Demerera unustasin ja ei tundnudki puudust. Punased sõstrad andsid hea hapuka maitsenüansi sellele magusale koogile.