Väga mahlane ja kergelt valmiv keeks, aeganõudev on vaid apelsinikoore riivimine ja mahla pressimine.

  • 3 muna
  • 2,5 dl hapukoort
  • 3 (mahe)apelsini riivitud koor
  • 180 g suhkrut
  • 200 g nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 1 tl vanillsuhkur
  • 1 dl õli
  • näpuotsatäis soola

Apelsinisiirup:

  • 0,5 dl apelsinimahla
  • 1 spl suhkrut

Klopi munad koos suhkruga lahti, lisa hapukoor, apelsini riivitud koor, õli. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber, vanillsuhkur, sool ja lisa muna-hapukooresegule. Sega läbi ja vala eelnevalt võitatud ja jahuga ülepuistatud keeksivormi.

Küpseta keeksi 180-kraadises ahjus 50-55 minutit. Lase keeksil natuke jahtuda ja aseta koogialusele. Samal ajal kuumuta potis apelsinimahl ja suhkur, kuni suhkur on sulanud. Tee puutikuga mõned augud keeksile ja vala ettevaatlikult apelsinisiirup kuumale keeksile.

Lase täielikult jahtuda, soovi korral valmista glasuur omavahel segatud 2 spl apelsinimahlast ja 2,5 dl tuhksuhkrust.

Retsept ja foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)