Õhulise beseekatte ja magusa kondenspiima täidisega maitsev rabarberikook.
Põhi:
- 150 g võid
- 1 dl suhkrut
- 1 muna
- 3 dl nisujahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- näpuotsaga soola
- 3 munakollast
- 1 dl hapukoort
- 350-400 g rabarberit
- 400 g magusat kondenspiima
- 3 munavalget
- 1 dl suhkrut
Vahusta või suhkruga heledaks kreemiks. Lisa muna edasi vahustades. Lisa küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu, sega ühtlaseks tainaks. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud 28cm ümmargusse lahtikäivasse koogivormi või väiksemale ahjuplaadile. Küpseta põhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Klopi lahti munakollased, sega hulka kondenspiim ja hapukoor. Lõpuks lisa ka rabarberitükid, sega. Vala täidisemass eelküpsetatud põhjale. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus 30 minutit. Võta kook ahjust ja valmista samal ajal beseekate. Selleks vahusta munavalged tugevaks vahuks, suhkur lisa vahustamise ajal kolmes jaos. Määri besee koogile ja küpseta kooki veel 180-kraadises ahjus 10 minutit kuni besee hakkab muutuma kuldseks.
Jahuta kook ja lõika märjaks kastetud noaga sobivateks tükkideks.
Retsept: Mari-Liis Ilover (toidublogi Siit nurgast ja sealt nurgast), foto: Marit Soobik (Perenaine.ee)
Marge
Kasutasin 190g kondenspiima, ja normaalne magusus. Aga põhi oli natukene pettumus, kuna see keeks, e. kuiv. Seistes muutus kook paremaks. Koogile tulid ilusad pisarad küll peale, ja ikka seistes!
K
Mina panin põhjale veel 1 dl piima, siis ei tulnud kuiv. Aga besee mul küll 10 minutiga valmis ei saanud! Koogivorm oli õige suurusega. Pealt hakkas juba kõrbema, kui lahti lõigates tundus ikka toores olevat, siis panin fooliumi peale, tunni oli küll veel ahjus. Muidu kahtlustaks, et ahju viga, aga lihad saavad küll korralikult valmis. Kook ise on väga hea!
kiti
tegin 24cm vormis ja põhi jäi liiga paks. Kuigi põhi on suht “kõva” on kook ikkagi hea 😛
Agnes
Parim rabarberikook üldse. Peale seda kooki ei nõustu mu pere enam teisi rabarberikooke sööma : D
nele
aga kui suur peaks olema ahjuplaat ?
Eva@Perenaine
Umbes 30×20 cm.
Janely
Väga väga hea tuli. Üks parimaid rabarberikooke mida saand olen
Sandra
Tere, kui sooviks kooki teha suurele ahjuplaadile, kas siis peaks kogused 2’ga korrutama? 🙂
Marit
Jah, usun küll et 2ga võiks korrutada suurele ahjuplaadile tehes.
Merle
Lemmik,tõesti!