Rabarbrikookide klassika, tuntud nii mõnelegi meist juba lapsepõlvest.
Põhi:
- 125 g võid
- 3 dl nisujahu
- 2 spl suhkur
- 2 spl piim
Kate:
- 400 g rabarbrit
- 4 spl suhkurt
- 4 muna
- 4 spl suhkrut
- 4 spl nisujahu
Aseta jahu ja suhkur kaussi, sega läbi. Haki külmad võitükid jahu-suhkru segu sisse, näpi kuniks segu on sõmer. Nüüd lisa piim ja mätsi kiirelt ühtlaseks tainaks. Aseta tainas pooleks tunniks külmkappi puhkama. Rulli tainas lahti, pane vormi, tee kahvliga taina sisse õhuaugud ja küpseta ca 10-12 minutit 200-kraadises ahjus, kuniks tainas on kergelt kuldpruun.
Haki rabarber (varakevadist rabarberit ära koori, kook tuleb ilusamat värvi) ja kata rabarbritükkidega ühtlaselt eelküpsetatud põhi. Raputa peale 4 spl suhkrut.
Vahusta munad ja suhkur mikseriga helekollaseks vahuks. Alanda mikseri kiirus kõige madalama peale ja lisa jahu, segu edasi mikserdades. Kalla saadud biskviittainas rabarbritele ja pista 20-25 minutiks ahju, alandades ahju temperatuuri 180 kraadini.
Kogused poolele ahjuplaadile, kui soovid suurele plaadile (30×40 cm), korruta kogused kahega.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Sofi
Väga hea kook tuli!! Teine kord panen veidi rohkem suhkrut rabarberitele.
Pirgit
Kook tuli tõesti hea! Panin veidi rohkem suhkrut, tundus, et saab vist palju, aga valmis kook võiks olla isegi magusam;-) nii et ärge rabarberite peale suhkrut pannes kitsid olge!
Kadri
Minul ei õnnestunud millegipärast see kook. Põhi tuli liiga õhuke,kuigi oli väike plaat. Ja üldse tuli põhi kuidagi imelik+ei jätuknud biskviidi vahtu peale,seega on rabarberid mul osaliselt biskviidist väljas.
Kogused ja kõik olid täpselt kõik,mis siin.
Mis valesti võis minna mina ei oska öelda 🙁
Ülle
Minul jäi ka biskviidivaht nii nadi 🙁 Põhi tuli ometi paras ja 400g rabarberit ei pannud päris, oleks jube palju saanud. Ei tulnud selline kook,mida eeldasin. Rabarber ei küpse ka kõik läbi.
Tarmo
Kuna see minu lemmik rabarberikook,siis olen seda palju kordi teinud ja ainult korra ei ole välja tulnud,Biskviit läks tuksi,sest munad ei olnud toasoojad.Ja ka rabarberitele panen ühe lusikatäie suhkrut rohkem.Muidu on nende kogustega tulnud kõik ilusasti välja ja ka läbi küpsenud jne.
Lea
Minu vorm on põhjast 21 x 31 cm. Koogi ained mõõtsin kõik grammi pealt 🙂 Kahjuks aga vajus biskviit kokku nii, et ei olnud isegi 0,5 sentti seda biskviidikihti. kuid koogi maitse on väga hea. Ega kaua läinud kui vormis ainult väike tükike veel järel oli. Ma lisasin ka natuke kaneeli. seda läheb mul igale poole 🙂 Aga arvan et äkki peaks natuke rohkem jahu lisama biskviittainasse, kui rabarber on kevadine ja väga mahlane. Et kas rabarberist tuleva niiskuse pärast vajub biskviit kokku? Või tabarbereid natuke tärklises keerutama? Mida Perenaine arvab? Igatahes aitäh reetsepti eet. Kindlasti teen uuesti kui jälle rabarbereid saan. Kahjuks korrusmaja rõdul neid ei kasva 😀
Eva
Biskviit tuleb hästi korralikult vahustada, siis ei vaju see kokku. Olen ise ka sama viga teinud, hooletult vahustanud. Peab olema hästi kannatlik; juba toores biskviit peab jääma hästi koos püsiv.
Anne
Siinloetud biskviidisegadused võiksid olla välditavad. Mikseriga munade ja suhkru vahustamisel peaks tulemus olema VALGE vaht, mis püsib koos (tipud püsivad) ja jahu lisamisel oleks mõistlik segada lusikaga (fold in), mitte mikseriga.
Mul harjumus, et põhi ahju, siis rabarber+suhkur ja veelkord ahju, lõpuks biskviit ja viimast korda ahju.
Kodu/issi/Indrek
Kook selle retsepti järgi õnnestus väga hästi. Rabarberit panin kyll peaaegu poole rohkem mis retseptis. Ikka mehemoodi ja suhkurt samuti. Lapsed sõid ja kysisid millal issi lisa tuleb 😀