Rabarbrikookide klassika, tuntud nii mõnelegi meist juba lapsepõlvest.

Põhi:

  • 125 g võid
  • 3 dl nisujahu
  • 2 spl suhkur
  • 2 spl piim

Kate:

  • 400 g rabarbrit
  • 4 spl suhkurt
  • 4 muna
  • 4 spl suhkrut
  • 4 spl nisujahu

Aseta jahu ja suhkur kaussi, sega läbi. Haki külmad võitükid jahu-suhkru segu sisse, näpi kuniks segu on sõmer. Nüüd lisa piim ja mätsi kiirelt ühtlaseks tainaks. Aseta tainas pooleks tunniks külmkappi puhkama. Rulli tainas lahti, pane vormi, tee kahvliga taina sisse õhuaugud ja küpseta ca 10-12 minutit 200-kraadises ahjus, kuniks tainas on kergelt kuldpruun.

Haki rabarber (varakevadist rabarberit ära koori, kook tuleb ilusamat värvi) ja kata rabarbritükkidega ühtlaselt eelküpsetatud põhi. Raputa peale 4 spl suhkrut.

Vahusta munad ja suhkur mikseriga helekollaseks vahuks. Alanda mikseri kiirus kõige madalama peale ja lisa jahu, segu edasi mikserdades. Kalla saadud biskviittainas rabarbritele ja pista 20-25 minutiks ahju, alandades ahju temperatuuri 180 kraadini.

Kogused poolele ahjuplaadile, kui soovid suurele plaadile (30×40 cm), korruta kogused kahega.

Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)