Krõbeda kattega ja mooniseemnekirju rabarberikook.
Tainas:
- 2 muna
- 2 dl suhkrut
- 3,5 dl nisujahu
- 0,5 dl nisukliisid
- 2 sl mooniseemneid
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 2 dl piima
- 100 g võid
- 5 dl rabarberitükke
Purukate:
- 1 dl nisujahu
- 1 dl suhkrut
- 50 g võid
- 1 tl vaniljesuhkrut
Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega jahu, küpsetuspulber, kliid ja mooniseemned omavahel ning lisa munavahule. Nirista hulka sulavõi-piimasegu. Sega tainas ühtlaseks ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga koogivormi. Laota peale rabarberitükid.
Purukatte jaoks mudi koostisained ühtlaseks puruks ja puista rabarberitele. Küpseta kooki 175 kraadi juures umbes 45-50 minutit.
Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)
Aire
Meie perele see kook maitseb. Vahest olen rabarberitükid seganud taigna sisse. Igal kevadel on see menüüs.