Krõbeda kattega ja mooniseemnekirju rabarberikook.

Tainas:

  • 2 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 3,5 dl nisujahu
  • 0,5 dl nisukliisid
  • 2 sl mooniseemneid
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 2 dl piima
  • 100 g võid
  • 5 dl rabarberitükke

Purukate:

  • 1 dl nisujahu
  • 1 dl suhkrut
  • 50 g võid
  • 1 tl vaniljesuhkrut

Vahusta munad suhkruga kohevaks. Sega jahu, küpsetuspulber, kliid ja mooniseemned omavahel ning lisa munavahule. Nirista hulka sulavõi-piimasegu. Sega tainas ühtlaseks ja vala küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga koogivormi. Laota peale rabarberitükid.

Purukatte jaoks mudi koostisained ühtlaseks puruks ja puista rabarberitele. Küpseta kooki 175 kraadi juures umbes 45-50 minutit.

Retsept ja foto: Elina Sildre (Perenaine.ee)