Lihtne magustoit, mis leevendab õunauputust. Kogused neljale.
- ca 1 kg õunu
- 1,2 dl Demerara suhkrut
- 2 spl suhkrustatud ingveri tükke
- 150 g täistera nisujahu
- 100 g võid
Puhasta õuntel südamik, tükelda. Umbes 1/3 õunu jäta koorimata (see annab magustoidule huvitavama tekstuuri). Sega õunad 0,7 dl suhkru ja tükeldatud suhkrustatud ingveriga.
Sega ülejäänud suhkur nisujahuga. Näpi sisse külmad võitükid kuniks mass on saepuru-laadne. Pane ahjuvormi (mis ei ole lahtikäiv!) põhja õunad ja raputa peale purukate.
Küpseta 190-kraadises ahjus ca 35 minutit, kuniks purukate on pealt pruunikas-krõbe. Serveeri vaniljekastme, vaniljejäätise või vahukoorega.
Nippe ja nõuandeid:
- Soovi korral lisa õuntele kaneeli ja kui ingver pole meelt mööda, jäta see ära.
- Purukattesse võid lisada ka kaerahelbeid (asenda poole jahukogusega).
- Purukatet võid panna ka õunte alla (korruta purukatte kogus kahega).
- Kui õunad on kõvemat sorti, siis kuumuta need suhkruga potis enne läbi. Pane õunad ja suhkur koos 2 spl veega potti ja kuumuta ca 5 minutit.
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)