Itaaliapärane sai, millele annavad suvise maitse päikesekuivatatud tomatid ja tüümian. Tüümiani võid asendada ka rosmariiniga.
- 5 dl nisujahu
- 2 tl kuivpärmi
- 0,5 dl piima
- umbes 10 päikesekuivatatud tomatit
- 3 spl peeneks hakitud tüümiani (või 1 tl rosmariini)
- 2 tl oliiviõli
- 2 muna
- soola
Mõõda vajalik jahukogus kaussi ja sega pärmiga. Tee keskele süvend ja vala sinna 40-kraadine piim, tükeldatud tomatid, tüümian, oliivõli ja toasoojad munad. Soola kogus sõltub tomatite soolasusest. Sõtku tainast nii kaua kui see hakkab käte küljest lahti tulema.
Tee tainast päts ja pane see 1,5 tunniks soojasse kohta (näiteks radiaatorile) rätiku alla kerkima. Tainas peaks end selle ajaga kahekordistama.
Kuumuta ahi 180-kraadini. Suru kerkinud tainast õhk välja, vormi sellest pätsike ja pane see pooleks tunniks, ahjuplaadile asetatuna, sooja kohta kerkima. Seejärel küpseta pool tundi. Parim soojana!
Retsept ja foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)
Ants Kraus
Ikka ja jälle teen seda mõnusat saia.Kastan oliiviõlisse ja naudin.Hea ka puljongi kõrvale
Reet
Tundub ahvatlev! Aga kas vedelik kogus on tõesti nii väike?
Eva@Perenaine
Jah, kogus on õige. Vajadusel mängi pisut nisujahu kogusega (sest jahud on erinevad).