Kohupiima-õunakook purukattega

See on Türi Õunafestival 2014 parimaks õunakoogiks tunnistatud kook. Klassikaline pehme-mahlase kohupiimatäidise ja krõbeda purukattega kook on seda tiitlit kindlasti väärt.

Purukate:

  • 6 dl nisujahu
  • 1 dl suhkrut
  • 250 g võid

Õunad:

  • 600 g õunu
  • 3 spl suhkrut
  • 2 tl kaneeli

Kohupiimatäidis:

  • 5 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 2,5 dl hapukoort
  • 450 g vanilje kohupiimapastat
  • 2 spl mannat

Näpi jahu ja suhkur võiga ühtlaseks puruks. Laota kolmveerand taignast suurele, kõrgete äärtega ahjuplaadile.

Koori, puhasta ja viiluta õunad ning jaota ühtlaselt purukattega. Raputa üle suhkru ja kaneeliga.

Vahusta munad suhkruga, sega hulka hapukoor, kohupiim ja manna. Vala ettevaatlikult õunte peale ja pudista peale ülejäänud purutaigen.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit kuniks kate on pealt pruunikas ja krõbe.

õunakoogid_purutyri2

Retsept: Marit Kreitsman, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)

Täname Türi Arengu Sihtasutust!

 

 




Eelmine postitus
Küpsisetort punasesõstra ja lehmakommidega
Järgmine postitus
Õunasmuuti
7 Kommentaari

October 13, 2014

Tundub väga isuäratav 🙂 Tekkis küsimus, kui suure koogi selle retsepti järgi saab?


    October 14, 2014

    Kasuta suurt, ca 30×40 cm suurust ahjuplaati. Head küpsetamist!


January 6, 2015

Väga hea kook, soovitan proovida 🙂


September 19, 2015

Päris hea tuli kõik sõid kiitsid et parem kui poekoogid.


September 21, 2015

[…] Vaata ka: 2014. a. Türi Õunafestivali võidukook – kohupiima-õunakook purukattega […]


April 2, 2016

Minu tähelepanekud: purukattes oleks võinud na-tu-ke-ne rohkem suhkrut olla, aga see minu isiklik arvamus. Lisasin ju sidrunimahla õuna-kaneeli-suhkrusegule, eks lõppkokkuvõttes tegi täidis kogu koogi hapukamaks. Panen alati kohupiimakookidele veidi sidrunimahla (-koort), muidu tuleb kuidagi lääge.
Kook oli ahjus 45 min. ja oleksin veelgi hoidnud, aga pidin lihtsalt tänasel kenal kevadisel päeval välja minema ja vanu vaarikavarsi kitkuma, seega kolmveerand tundi 200*c kraadi juures ja… põhi jäi veits liiga heledaks, sisu vedelaks. Maitse on iseenesest jube hea, praegu veel jahtub, küll siis tahedamaks tõmbab.
Hea uudis on see, et rabarber ajab oma esimesi ninasid välja – milline rõõm! Varsti saab seda ülivägahead klassikalist biskviitkattega “barbarikooki” (nagu mu väike sugulane ütleb 😀 ).
Antud õunakook oli hea, tugev neli+ 🙂 Ühest asjast on kahju – et igas (paljudes) Eestimaa kauplustes ei müüda Granny Smith õunu, mis just küpsetamiseks aretatud ja mis mõnusalt hapukad. Tegin Jona Gold õuntega…. no pole see :/
Aga kiitus retsepti eest!


October 1, 2016

[…] Kuna õunaaeg on täies hoos, siis pole muud kui tuleb usinalt iga nädal ikka üks õunakoogike ahju pista. Nii ka täna. Ja kuna ma olen inimene, kes eriti midagi uut katsetama ei kipu, kui olen juba endale sobiva retsepti leidunud, siis nii saigi taaskord tehtud sedasama vana head koogikest, mille retsept pärineb SIIT. […]



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loe veel...
Küpsisetort punasesõstra ja lehmakommidega

Parajalt magus ja natuke hapukas kiirelt valmiv küpsisetort.

sulge x

Oleme tänulikud, kui annate kommentaariumis teada, kas ja kuidas meie retseptid õnnestusid (või siis mitte); veelgi tänulikumad oleme teiepoolsete argumenteeritud arvamuste üle. Mittesobivad kommentaarid kustutame. Jätame endale õiguse avaldada kommentaari kirjutamiseks kasutatud arvuti IP-aadressi õiguskaitseasutustega koostöö tegemiseks.