See on Türi Õunafestival 2014 parimaks õunakoogiks tunnistatud kook. Klassikaline pehme-mahlase kohupiimatäidise ja krõbeda purukattega kook on seda tiitlit kindlasti väärt.

Purukate:

  • 6 dl nisujahu
  • 1 dl suhkrut
  • 250 g võid

Õunad:

  • 600 g õunu
  • 3 spl suhkrut
  • 2 tl kaneeli

Kohupiimatäidis:

  • 5 muna
  • 2 dl suhkrut
  • 2,5 dl hapukoort
  • 450 g vanilje kohupiimapastat
  • 2 spl mannat

Näpi jahu ja suhkur võiga ühtlaseks puruks. Laota kolmveerand taignast suurele, kõrgete äärtega ahjuplaadile.

Koori, puhasta ja viiluta õunad ning jaota ühtlaselt purukattega. Raputa üle suhkru ja kaneeliga.

Vahusta munad suhkruga, sega hulka hapukoor, kohupiim ja manna. Vala ettevaatlikult õunte peale ja pudista peale ülejäänud purutaigen.

Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit kuniks kate on pealt pruunikas ja krõbe.

õunakoogid_purutyri2

Retsept: Marit Kreitsman, foto: Eva Pärtel (Perenaine.ee)

Täname Türi Arengu Sihtasutust!